Η Ομάδα μας

Profile Photo Σοφία Νικολαίδου Clinical Dietician & Nutritionist.

Σοφία Νικολαίδου

Ονομάζομαι Νικολαίδου Σοφία και είμαι πτυχιούχος στον τομέα της Διατροφής και της Δημόσιας Υγείας, (BSc Human Nutrition, University Of Greenwich).  Θέλοντας ομως να διερύνω τις γνώσεις μου, αποφάσισα να συνεχίσω τις σπουδές μου στην Κλινική Διαιτολογία. Η απόφαση μου προς αυτο τον κλάδο, προήλθε σε μικρή ηλικία όπου ήρθα αντιμέτωπη με τη Κυρίαρχη νεανική “ασθένεια”, τη Νευρική Ανορεξία.

Η αγάπη της οικογένειας μου και η βοήθεια των επιστημών υγείας με οδήγησε στην επίλυση της ασθένειας, αφήνοντας πίσω βέβαια κάποιες αρνητικές συνέπειες στην υγεία μου, προσπαθώντας ακόμα μέσω της άσκησης, της διατροφής και των συμπληρωμάτων να ορθοποδήσω.

Κατα τη διάρκεια της φοίτησής μου, πραγματοποίησα την εξάμηνη Κλινική πρακτική άσκηση στο νοσοκομείο “Ελπίς” (2015). Επειτα το 2016, παρακολούθησα για 1 μήνα τη δημιουργία διαιτολογίου και τη παρασκευή γευμάτων στο νοσοκομείο “Metropolitan Hospital”. Στη παρούσα φάση κάνω τη πρακτική μου σε Διαιτολογικό γραφείο στο Παλαιό Φάληρο.

Επιπλέον, αποφάσισα να ασχοληθώ και με το κομμάτι της άσκησης, πιο συγκεκριμένα να αποκτήσω δίπλωμα για Pilates Instructor (Studio One). Το πάθος μου για την διατροφή και την άσκηση με ώθησε στην δημιουργία της σελίδας μου καθώς είναι ένας τρόπος να εκφράσω τα πιστεύω και τις ανησυχίες μου στον τομέα της διατροφής.

Profile Photo Φίλια Παπαγιαννάκη.

Φίλια Παπαγιαννάκη

Ονομάζομαι Παπαγιαννάκη Τριανταφυλλιά Φίλια Αποφοίτησα από την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών το 2008. Έκτοτε εργάζομαι ως γενικός οδοντίατρος στο ιδιωτικό μου οδοντιατρείο όπου:

Ασκώ όλο το εύρος της οδοντιατρικής επιστήμης (περιοδοντολογία, ενδοδοντία, προσθετική και επανορθωτική οδοντιατρική).

Ασχολούμαι με την αισθητική οδοντιατρική που αφορά όχι μόνο τη λεύκανση των δοντιών αλλά και άλλες μεθόδους αισθητικής αποκατάστασης όπως όψεις ρητίνης ή πορσελάνης, ολοκεραμικές στεφάνες, ένθετα και επένθετα από κεραμικά ή πολυμερή υλικά, αναδιαμόρφωση του χαμόγελου με επεμβάσεις όχι μόνο στα δόντια αλλά και στα μαλακά μόρια (Ουλοπλαστική),τοποθέτηση Strass κλπ.

Μετά από μια σειρά σεμιναρίων, κατέχω τις απαραίτητες γνώσεις για την εφαρμογή Botox και υαλουρονικού οξέως στο προσώπου με σκοπό τη διαχείριση της γήρανσης του.

Σε συνεργασία με συνάδελφο γναθοχειρουργό,αναλαμβάνω την αφαίρεση εγκλείστων δοντιών,περιστατικά που χρήζουν μεταμόσχευσης οστού,προ-προσθετικής χειρουργικής καθώς και την τοποθέτηση εμφυτευμάτων. Πάντα με σεβασμό στις ανάγκες και τις επιθυμίες του ασθενή,ακολουθώντας τις πλέον συντηρητικές μεθόδους της σύγχρονης οδοντιατρικής, με σκοπό τόσο την αισθητική αλλά και την μακροβιότητα των θεραπευτικών αποκαταστάσεων.

Profile Photo Μαρία Γαλανάκη.

Μαρία Γαλανάκη

Ονομάζομαι Γαλανάκη Μαρία, γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Το 2011 ολοκλήρωσα τις πρώτες μου σπουδές στην Κλινική Διαιτολογία. Αργότερα 2015 αποφοίτησα από το πανεπιστήμιο Greenwich University του Ηνωμένου Βασιλείου απ’ όπου απέκτησα πτυχίο στη Διατροφολογία.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου εκπόνησα την πτυχιακή μου εργασία με θέμα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κατανάλωσης γαλακτοκομικών προϊόντων.Το καλοκαίρι του 2014 πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στο διαιτολογικό τμήμα του νοσοκομείου Metropolitan Hospital. Εκεί είχα την ανάθεση της δημιουργίας καθημερινού διαιτολογίου για ασθενείς και τον ποιοτικό έλεγχο της διαδικασίας παραγωγής των γευμάτων.

Τέλος συμμετέχω συστηματικά σε Ημερίδες και Συνέδρια του κλάδου της Διαιτολογίας και άλλων παραϊατρικών κλάδων με σκοπό τη συνεχή ενημέρωση για τα νέα δεδομένα στο χώρο της υγείας.